Vrijdagavond was er een pubquiz in Pakachere, waar we Andrea’s laatste avond gingen vieren. Ik wist geen enkel antwoord op de vragen, was nog erg moe van mijn dienst en was blij toen we naar huis gingen. Daar aangekomen werden we verrast door héél veel hele grote kakkerlakken. We waren tot half 2 bezig met onze tegenaanval en het daarvan bij komen. Echt, die beesten ga ik zó niet missen als ik terug ben in Nederland.

Zaterdag gingen we shoppen in Zomba en lunchen bij African Heritage, ’s avonds hielden we een filmavondje met iedereen. We keken de pas uitgekomen Netflix-film “The boy who harnassed the wind”, gebaseerd op een boek dat weer op waarheid was gebaseerd, over een jongen in een Malawiaans gezin. Het was een heel indrukwekkende film die een goed beeld gaf van Malawi. Ik verstond zelfs stukjes Chichewa!

Zondag gingen we wandelen op het Zomba plateau. Vanuit Zomba namen we motortaxi’s omhoog, dat had ik nog nooit gedaan en ik vond het héél leuk. Vanuit het hotel op de top maakten we een wandeling van ongeveer 4 uur langs watervallen en mooie uitzichtpunten. Op de terugweg wilden we een shortcut nemen naar de dam. Zelf konden we het goede pad niet vinden, maar met hulp van een local (in ruil voor een tip) kwamen we veilig beneden. De hele wandeling was heel mooi maar best makkelijk; de shortcut zorgde nog voor een spannend einde over rotsen en beekjes en door metershoog gras.

Op de terugweg kwamen we langs Casa Rossa en het liep al tegen zessen, dus toen moesten we daar maar eten ????. Toen ik thuiskwam voelde het alsof we een heel weekend weg waren geweest in plaats van slechts één dag!