Juist, tweede keer! En met mijn familie ga ik over een paar weken nog een keer, vervelend hè? Maar dit weekend was zo mogelijk nog meer memorabel dan mijn andere weekenden hier, want ik heb voor het eerst van mijn leven gedoken!

We verbleven dit keer in Thumbi View Lodge. Voordelen aan deze accomodatie waren er in overvloed: zwembad met heel comfortabele zit-rand, ligbedjes, personeel dat op alles “cheers, darling” antwoordt, gratis ontbijt met heerlijke oververse muffins, de naastgelegen duikschool en goedkope gin tonics en cocktails (niet per se in volgorde van belangrijkheid).

We kwamen vrijdagavond laat aan, konden gelukkig nog mee-eten en gingen best op tijd naar bed. Zaterdag hebben we heel fijn rond het zwembad gehangen, geluncht, cocktails gedronken, eindeloos afgewogen of we wilden duiken of niet, gegeten bij Bana Paja en gedanst in de Hiccups, dé lokale pub. Hoe leuk het ook was, ik was moe maar ook met mijn gedachten al bij de volgende ochtend omdat (andere) Louise en ik om 9 uur bij de duikschool verwacht werden!

Wij zijn de zwarte vlekken voor de groen-witte boot

We kregen eerst een half uurtje theorie, daarna gingen we in ondiep water oefenen alvorens we naar het eiland voeren voor de “echte” duik. Van tevoren had ik niet bedacht dat ik het eng zou vinden; tijdens de theorie vroeg ik me af waarom ik daar in vredesnaam níet over had nagedacht; tijdens het oefenen in ondiep water vroeg ik me dat nog sterker af en daarna liet ik het los. Ik had er vanaf dat moment gewoon megaveel zin in en dat bleek helemaal terecht. Zodra ik gewend was was het totaal niet eng, vooral héél bijzonder. Dat er zo’n compleet andere wereld is onder water had ik nooit bij stilgestaan! Er waren allerlei gezellige visjes op nog geen meter afstand. Op het diepste punt zaten we op 12 meter, best wel diep voor een eerste duik. Het duurde 40 minuten maar het leek veel korter, en ik vond het echt jammer om weer terug te moeten naar de “normale” wereld boven water. De rest van de dag hebben we geluncht en gerelaxed tot de taxi ons om 17.00 uur terug kwam brengen naar Malosa.