Eindelijk weer eens zelf eten klaarmaken! En nog leuker: leren hoe we thuis al die specialiteiten kunnen bereiden.

De kookcursus werd lekker makkelijk bij ons hotel (Herbal Tea Homestay) zelf aangeboden, door de zus van de eigenaar. We waren met z’n tweetjes, dus kregen heel persoonlijke begeleiding. Niet dat ze Engels sprak, maar bij koken gaat toch alles om praktisch werk. Het was een leuk vrouwtje met heel professioneel koksjasje aan, en snijden dat ze kon! Extreem fijn en snel.

We hadden eerder zelf aangegeven welke gerechten we wilden maken, namelijk loempia’s, banh xeo (rijst pannenkoekjes met vulling) en varkensstoofpotje. De chef had al boodschappen gedaan en wat dingen gesneden, maar wij werden ook direct achter de snijplank gezet. Vooral de hoeveelheid knoflook die in de gerechten ging was verbazingwekkend.. Ik denk dat we wel 4 bollen hebben gesneden. En we hebben geleerd dat je helemaal geen keukenmachine nodig hebt, als je maar lang genoeg hakt krijg je vanzelf met een kruim / prutje / gehakt! Laatste truc van de Vietnamese keuken: olie, olie en als je denkt dat het genoeg is, nog meer.

Terwijl we een sausje maakten, marineerden, loempia’s rolden, frituurden en pannenkoeken bakten, werden we zelf aan het opschrijven gezet.

Na 2,5 uur was onze feestmaaltijd klaar. Het was veel te veel om met z’n tweetjes op te eten, dus we kregen bakjes mee om de loempia’s in te bewaren.

Bij het zwembad konden we mooi bijkomen van het koken en eten. Aan het eind van de middag gingen we weer even het centrum in voor koffie bij een hip tentje in het centrum, waar ze per ongeluk de lekkerste cinnamon roll hadden die ik ooit heb gegeten.

The Espresso Station

We hadden natuurlijk absoluut geen honger ’s avonds, maar een borrelplankje en biertje gaan denk ik naar je hart (net als toetjes).

The Hill Station

‘ s Avonds laat om 12 uur vlogen we naar onze volgende bestemming, Ho Chi Minh city! Beiden waren we helaas een beetje misselijk, hoogstwaarschijnlijk van al het vettige eten die dag… Oeps.