Woensdag was het weer fietsdag. Dat is namelijk om de dag, en dat is logisch voor het herstel, maar is ook al vanuit onze jonge jaren al zo gegroeid: op de camping deden we altijd om de dag één doe-dag, de andere dag een rust- (lees: lees-) dag. Wat nu dan precies onder de rustdag valt weet ik niet (fietsen? Of juist stadje bezoeken? Boodschappen doen?), maar we fietsen dus om de dag en doen die andere dag andere dingen. Logisch.

Michel had een leuk fietsdoel gevonden, Triberg, waar ze de hoogste watervallen van Duitsland hebben. Vanwege de slechte weersvoorspellingen wilden we een gedeelte van de route erheen met de auto rijden en het tweede gedeelte fietsen. Onderweg zag de lucht er echter zo onheilspellend uit dat we 1. op het beoogde beginpunt een heel leuk regenjasje voor mij hebben gekocht en 2. daar toch niet zijn begonnen, maar gewoon direct met de auto naar Triberg zijn doorgereden. We wilden namelijk die watervallen zien! Die bleken zeker best mooi, maar waren niet echt de €7,50 entree pp waard. Het leukste aan de hele erlebnis waren nog de eekhoorntjes, die totaal niet schuw waren en aan je handen snuffelden!

Daarna koffie en een gezamenlijke apfelstrudel, toen toch nog maar een rondje van 20km gefietst rondom Triberg maar wel met wat hoogtemeters (500). We kregen een fikse bui op ons dak, maar mijn jasje deed het fantastisch en ikzelf deed naar eigen zeggen ook niet slecht. In vergelijking met de eerste rit fietste ik al veel vaker in de op één na laagste versnelling omhoog ipv in de laagste! Het was wel koud en we hadden als laatste stuk een mega lange, steile afdaling; we waren daarna wel klaar met fietsen en kou, dus hebben we onze handen en ziel verwarmd met soep en worst. Als laatste moesten we nog even een souvenirwinkel in, dé specialiteit van deze regio zijn namelijk de kuckucksuhren = koekoeksklokken. De hele winkel hing er vol mee. Heel bijzonder. Niks gekocht.
Daarna lekker terug naar het hotel, warm gedoucht (het was echt maar 13 graden ofzo buiten, bah!), daarna wijntje in het Schwarzwald hotel, en tot slot diner in hotel IMbery. Mich had vreselijk lekkere zeebaars met risotto, ik had gewoon lekkere salade met kalfsgehaktballen. We deelden ons toetje, ananascarpaccio met kokoslikeur en pistache-ijs.

Hoogtepunt van de dag? Mich: het eekhoorntje.
Lou: dat het fietsen beter ging en mijn uitgelezen boek (Een meesterstuk, van Piet Römer, van Karel gekregen voor mijn verjaardag en SPANNEND! Ik droomde er zelfs tot 2x toe over)