Onze laatste bestemming alweer, van deze zeven weken durende reis!

We kwamen dus rond 9 uur ’s avonds aan bij het busstation in Siem Reap, en hadden een heel aardige tuk tuk driver die ons naar het hotel bracht. We spraken meteen af dat hij ons de volgende dag op tour mee zou te nemen naar het Angkor Wat tempel complex, lekker makkelijk!

Dat was wel heel makkelijk, want hij wist precies hoe we kaartjes moesten regelen (met foto!) en welke tempels de moeite van het bezichtigen waard waren. Het zijn dus allerlei tempelcomplexen of eigenlijk steden, die tussen de negende en dertiende eeuw gebouwd zijn door verschillende koningen van het Angkor rijk. Dat rijk varieerde in grootte, maar besloeg op zijn hoogtepunt naast Cambodja ook Thailand en Vietnam! Sommige koningen waren zo enthousiast in hun tempelprojecten, dat de schatkist leeg was als de tempel af was.

We zijn van 8 tot 4 uur onderweg geweest en hebben de mooiste tempels gezien. Veel meer heb ik er ook eigenlijk niet over te vertellen, de plaatjes zeggen het meest ;). Het is weer een door-klik-systeem!

’s Avonds aten we bij een tentje met hele goede recensies dat gezellig was, maar niet zó bijzonder als verwacht. Daarna liepen we naar pub street, de toeristen-en uitgaanswijk. Dat was heel gezellig met toeristenmarktje, ijskraampjes (eindelijk rolled ice!), en inderdaad heel veel barretjes.

De volgende dag deden we lekker rustig aan. We ontbeten bij een schattig Franse patisserieschool, deden wat inkopen en wisselden eindelijke onze Vietnamese Dong voor dollars. ’s Middags deden we weer een kookcursus, inclusief markttour. Op een gegeven moment heb je die markten wel gezien, en het was vreselijk heet, maar nog wel informatief dat de gemiddelde Cambodjaan 5 USD per dag verdient en daarvan leeft. Als toerist in Cambodja zou je dat echt niet zeggen, dat is hoeveel een goedkope maaltijd kost!

Het koken was weer leuk, we maakten een banana flower salade, kip amok en banananrijstcake als toetje. Onze avondbesteding vond ik helemaal fantastisch: een circus! Dat had ik echt niet verwacht, maar ze deden het zó leuk. Allemaal super vrolijk en blij, vertelden ze een verhaal met allemaal acrobatiek eromheen. Echt een van de leukste avonden van de vakantie!

De volgende ochtend nog een beetje relaxen, want ’s middags moesten we naar het vliegveld. We vlogen om half zeven en kregen maaltijd onderweg. In Guangzhou hadden we twee uurtjes overstaptijd, precies goed, en op de volgende vlucht kregen we ook weer een diner! Dat vond ik niet zo erg, ik had best honger. De vlucht verliep verder prima (The Holiday gekeken, die staat niet op Netflix) en we landden om 5 uur, een uur te vroeg, op Schiphol. We namen de trein naar Grootebroek en Michel’s ouders haalden ons van de trein, heel fijn!