Phong Nha is het plaatsje horend bij het Phong Nha Ke Bang National Park, dat beroemd is om zijn grotten. We kwamen hier weer midden in de nacht om 4.00 uur aan, maar we dachten te hebben geregeld dat we meteen konden inchecken bij ons hotel. Alleen stonden ze ons niet zoals afgesproken bij de bushalte op te wachten, en toen we ons door de hoosbui heen geworsteld hadden, was het hotel donkderder dan donker. Ze reageerden niet op bellen of berichtjes, dus we gingen maar op zoek naar een ander hotel dat wel open was. Dit was ook niet zo succesvol, dus we liepen  maar weer terug. Bleek dat nu een vrouwtje buiten stond bij “ons” hotel! Niet dat ze op ons stond te wachten, ze reageerde heel verbaasd op ons. Een ander meisje dat wel Engels sprak werd gewekt, die regelde dat we een kamer kregen.

We konden wel lekker tot 9 uur slapen dus we waren best goed uitgerust… Voor een hele luie eerste dag.
Die begon natuurlijk met een goed ontbijt bij “Coffee Station”. Mijne met banaan, dragon fruit, kokos en biet. Die van Mich “iets met banaan en kokos, ofzo?”

Daarna gingen we een grot tour regelen voor de volgende dag. We hadden onze zinnen gezet op de duurste tour die er te vinden was, die 2 dagen en 1 nacht duurde met een overnachting in de grot (!). Maar vanwege het regenseizoen was het niet zeker of die wel doorging. We zouden de volgende dag, dus de dag van eventueel vertrek, om 6 uur ’s ochtends een berichtje krijgen of het doorging. Spannend!
Voor als het niet doorging, wilden we voor de 2de dag de mogelijkheid behouden om een tour door de touristische, veelbezochte grotten te doen. Daarom besteedden we deze 1ste dag aan het checken van alle leuke tentjes uit de Lonely Planet! Er was zelfs nog tijd op te winkelen, met als buit een jurk en rokje voor mij, en een beter regenbestendig regenjas je voor Mich.

’s Avonds pakten we alvast al onze spullen voor de jungle- en grottour in, nog steeds in hoopvolle afwachting van het verlossende woord. Om kwart over 6 kregen we een whatsappje: HET GING DOOR!! Ik zal hier verder over vertellen in een aparte blog :)

De dag dat we terugkwamen, zouden we ’s avonds om 8 uur verder reizen met de bus naar Hué. In de tussentijd mochten we lekker uitrusten bij de idyllische Jungle Boss Homestay, van dezelfde organisatie als waarbij we de tour hadden gedaan.

Anna’s foot massage

Met koffie en een boek kwamen we weer een beetje tot rust naast het zwembad. Rond half 5 kregen we een lift naar het centrum van de Big Boss van Jungle Boss himself, een hele aardige man. Hij zette  ons af bij Anna Foot massage, waarvoor we een voucher voor een gratis voetenbadje hadden gekregen. Precies waar we zin in hadden na deze vermoeiende trip! Ik deed gek en pakte uit met een “foot  massage”. In 30 minuten zijn mijn hele benen tot halverwege mijn dijen onder handen genomen. Het was 75% heerlijk, 25% pijn lijden, dus ik denk dat dat klopt?We dineerden bij Veggie box met mega lekkere vegan kebab, hiervan  helaas geen  foto. Daarna was het alweer tijd  voor de bus. Op naar Hué!