Zoals eerder vermeld, was de weersvoorspelling treurig. We deden dinsdagochtend rustig aan met het ontbijt, bekeken in 5 minuten de plaatselijke skischans (ieder dorp hier lijkt er een te hebben) en hebben het stadje Neustadt nogmaals bekeken. We waren er al doorheen gefietst, toen zag het er leuk uit, maar nu was het eigenlijk nogal een dooie boel.

Dagdeel 2 gingen we met het treintje, een koffietje to go en een lekker broodje naar Freiburg. “Cadeautje” horend bij de toeristenbelasting is een gratis openbaar vervoer-kaartje, dat we voor alle soorten ov mogen gebruiken en ook zo vaak als we willen. En leuk dat het was! Lekker door het bos, mooie uitzichten, spannende tunnels, niet zelf door het drukke centrum hoeven te rijden, ideaal. Eerder viel het weer ons erg mee, maar halverwege de 30 minuten durende reis begon het ongelooflijk hard te regenen en te onweren. Eenmaal in Freiburg zelf sprongen we snel in een tram en gingen direct op zoek naar een lunchtentje om maar even van die nattigheid af te zijn. Dit werd een biercafé met worst en frietjes voor Mich en salade met gefrituurde camembert voor mij.
Daarna waagden we ons toch maar weer naar buiten en zijn we gaan winkelen, waarbij de van-winkel-naar-winkel techniek werd ingezet. Deze beproefde en veel beoefende methode houdt in dat je de afstanden tussen 2 winkels zo klein mogelijk houdt. Dat je dan onbedoeld in een dieren-/brei-/game-winkel terechtkomt is spijtig maar onoverkomelijk, het houdt tenminste je hoofd droog.

 

Dit werkte natuurlijk uitstekend, maar nog beter was dat het geheel onverwacht toch zonnig en droog werd! Zo zag het er veel gezelliger uit, met leuk gekleurde en typisch Duitse/Oostenrijkse gebouwen. Bijzonder hier zijn de brede goten, waar vroeger water doorheen stroomde voor het vee om uit te drinken. Nu voeren ze gewoon regenwater af,  maar je moet oppassen dat je er niet in stapt – ze zeggen dat je dan met een Freiburger zult trouwen!

Last but not least moesten we op zoek naar een café om de EK wedstrijd Duitsland – Engeland te kijken. Dat was niet zo makkelijk, gelukkig vonden we uiteindelijk 2 vrije stoelen in een gezellig groot restaurant met als specialiteit flammküchen. Helaas won Duitsland niet! Daarna weer terug met de trein, we waren keurig om 21.00u terug in het hotel om de volgende EK wedstrijd Zweden – Oekraïne te “kijken” (Mich met zijn ogen dicht, ik met mijn ogen en aandacht op een boek gericht).

Time to shine voor de Duitsers