Hallo hallo! De eerste dag zit erop, en niet zomaar eentje: we zijn zo’n 36 uur in touw geweest, met iets van 4-5 uur slaap. De reis verliep prima, het slapen ging wat minder maar dat is niet zo gek om 2 uur ’s middags. De avond vóór vertrek ging minder soepel: een bevroren flesje cola bezorgde ons 1 uur poetstijd en Michels plafond zal nooit meer hetzelfde zijn… Dat wordt een ochtendje het plafond witten als we terug zijn, maar dat is van latere zorg.

Eerste indruk: gezellig druk

We landden om 11 uur sochtends lokale tijd en waren rond 13 uur in het hotel in Hanoi. In de taxi kon ik al goed om me heen kijken, heerlijk vind ik dat altijd. Sommige dingen doen me denken aan Malawi – maar een hoop dingen ook weer niet. We hebben vanmiddag al meteen lekker rondgelopen en een hoop gezien in het oude centrum, het gedeelte met de drukste straatjes. Het is echt heel gezellig, alles heeft een beetje zijn eigen hoek qua wat er op straat verkocht wordt. Wij zitten in de “Halloween hoek”, ongelooflijk wat een kitsch ze hier (ver) kopen! Van nepspinnen tot maskers en pompoen lampionnen. Doet me wel gezellig aan thuis denken trouwens ?.

Maar het oversteken van de straat… Je moet echt ontzettend goed opletten en er met een opgeheven hoofd en stijf been in gaan, anders delf je het onderspit.

Hieronder de foto’s van vandaag, niet op volgorde ;)

Pho bo en bia hoi (bier)

Eerst(e) koffie met creamy egg yolk en bananencake

On y va!

Verborgen cafeetje: achterin een winkel en 4 trappen op!

Mooi zitten, bier drinken, uitzicht op kerst deco in de etalage – beter wordt het niet

Romantisch syngroon filmpje kijken

Altaar in heritage house

Rail away

Scooter life