Over dit weekend kan ik heel kort zijn. Het was zalig. We gingen naar Liwonde National Park, waar ik semi-non-stop heb gelezen en dat alleen heb onderbroken voor het spotten van een paar beestjes en (heerlijk) eten. Ik kwam helemaal opgeladen terug. Ik ga nog wel een beetje uitweiden, maar je hebt de kern nu wel te pakken dus verwacht er niet teveel van! ????

Zaterdagochtend vertrokken Doris, Sander en ik met de minibus naar Liwonde, wat ongeveer net zover rijden is als Zomba (35 min) maar dan in tegengestelde richting, naar het noorden. Yekta was helaas ziek (ze heeft echt pech) en ging niet mee. In Liwonde deden we een vruchteloze poging om mijn kaartjes te posten en om mooie zitenje te vinden. Gelukkig slaagden we er wel in om een taxi naar het Liwonde Safari Camp te regelen, wat iets buiten de stad ligt. Dat ging over een héél erg weggetje. Inderdaad, “erg” is hier een beschrijving van de weg en niet om de mate van een andere eigenschap aan te geven! Het was een belevenis, maar de auto heeft alle kraters en rotsen getrotseerd.

Het Liwonde Safari Camp is echt een aanrader. Alles ziet er gewoon mooi uit, het eten is er fantastisch, ze hebben een gezellige bar/lounge én ook nog eens twee viewing decks! ’s Middags deden we een bootsafari, waarbij we zo’n 20 nijlpaarden hebben gezien en één olifant, deze laatste van ongeveer 4 meter afstand. Heel indrukwekkend! Maar eerlijk gezegd zat ik vooral te genieten van de zon en het lekkere briesje.

Op dit moment loop ik een beetje vast. Ik kan nog vertellen dat ik zaterdagavond heel kort heb gedart maar dat ik mezelf daarin teleurstelde; dat ik erg lekker heb geslapen; dat ik zondag wafels voor het ontbijt had; en dat we zondag overdag hebben doorgebracht op het viewing deck. Alle momenten daartussen heb ik gelezen; zondagmiddag tegen drieën had ik mijn boek uit. Was het dan zo’n goed boek? Mwa het was prima, het was een Jill Mansell’tje. Word ik daar dan zo gelukkig van? Ja, absoluut! Ik zet mijn hersenen uit en verlies me in een andere wereld. Zó fijn. Kon elk weekend maar zo zijn <3.