De dag waar ik al heel lang naar uitkeek… maar waar ik ook steeds meer tegenop was gaan zien. Hoe leuk en spannend dit plan gedurende het jaar aan voorbereiding ook leek, naarmate het dichterbij kwam was ik eigenlijk steeds meer bezig met wat ik allemaal ging missen. Na 3 weken thuis met Michel (mijn vriend) en de fam werd me nog even extra duidelijk dat ik straks 3 MAANDEN zonder ze zal moeten doen!

Grappig genoeg ben ik wel blij met mijn vertrek vandaag, juist doordat er nu een einde kwam aan dat vooruitzicht en dat ik maar gewoon weg ben. Tenminste, zo denk ik er nu over, nu ik veilig onder de gordels in het vliegtuig zit. In the heat of the moment, het afscheid op Schiphol, dacht ik wel even “hoe kwam ik ook alweer op dit plan?”

Departure day!

Om 12.00 uur vertrok ik op een vlucht die me in tien uur naar Nairobi (Kenia) brengt en we zijn nu zo’n beetje halverwege, ter hoogte van Caïro. De lunch was lekker (vooral de wortelmuffin), Ocean’s Eight was best leuk en met iedere sudoku uit mijn (nu al voltooide) minipuzzelboekje werd ik echt verrassend veel sneller. En toen… Ging ik maar aan mijn blog beginnen! Even mijn gedachten op een rijtje zetten, voor jullie en voor mezelf.

Het is voor mij toch iets geks en nieuws, alleen zijn. Het grote nadeel vind ik hoofdzakelijk: niet kunnen overleggen. Ik ben dat echt nauwelijks gewend, en ik denk dat het tweelingschap daar veel mee te maken heeft. Bette en ik doen niet anders! Eten is het belangrijkste onderwerp, maar ook voor bijvoorbeeld Sinterklaas surprises is het essentieel (oeps, sorry familie). Ik denk dat het in onze genen zit, we zijn niet voor niets poldermeisjes ????. Nee grapje, zelfstandig beslissingen kunnen nemen is natuurlijk nog veel essentiëler. Leerdoel.

Goed, even een rijtje van de alleen maar leuke dingen die mij te wachten staan:

  • het zeer enthousiaste en behulpzame team dat al in het St. Luke’s zit…
  • … en waarmee ik al op de dag van aankomst op uitje ga naar Thyolo, bij de theeplantages! Feestelijker beginnen kan denk ik niet.
  • een super interessant en leerzaam coschap
  • lekker weer, of in ieder geval: warmte
  • de omgeving, weg zijn uit Nederland
  • zelf yoghurt maken (waarover later meer)
  • leuke recepten bedenken met lokale ingrediënten
  • lezen? spelletjes?
  • aan het einde een welverdiende vakantie

Na zo’n lijst kan ik eigenlijk al niet meer verzinnen waarom ik me nog zorgen zou maken. Dus ik ga nu  lekker verder met mijn film-marathon gedurende de rest van de vlucht. Na aankomst in Nairobi vlieg ik in anderhalf uur verder naar Lilongwe, vanwaar ik morgenochtend weer op het vliegtuig naar Blantyre stap. Ja oké, dat nachtje op het vliegveld vind ik wel enigszins spannend. Maar ik slaap makkelijk en anders heeft de e-reader nog 28 uur op de batterij staan.